This website requires JavaScript.
Інтернет-магазин Децибел
Безкоштовно зі всіх номерів по Україні
Logo desktop

ТОП 5 Помилок НОВАЧКІВ Автозвуку

ТОП 5 Помилок НОВАЧКІВ Автозвуку


Всім привіт, друзі, з вами ДЕЦИБЕЛ, тут не буде оглядів будь-якої техніки чи розбору характеристик,сьогодні буде цікавіше! 5 помилок початківців любителів автозвуку. Ми спеціально для вас підібрали топ 5, помилок, які допускають новачки на початку свого автозвукового шляху, і сьогодні розповімо, чого точно не варто робити. Ми не ставитимемо щось на 1 місце, щось на 2, а просто перерахуємо 5 речей, які, безсумнівно, дуже важливі на наш погляд.


Номер один у нашому списку – відсутність шумо-віброізоляції. Якщо ви вирішили зробити апгрейд своєї штатної аудіосистеми або просто хочете аудіосистему хорошого рівня, то одразу помітьте собі, що без шумоізоляції хоча б дверей,вам не обійтись . От припустимо вирішили, що піду я в децибел куплю собі парочку динаміків і просто поміняю штатку, буду вимушений вас розчарувати але з таким підходом серйозних покращень очікувати не варто. Тому одразу налаштовуйтесь, що як мінімум шумо віброізоляцію дверей вам все ж таки доведеться зробити, але якщо ви, звичайно ж, народилися в багатій родині і можете себе дозволити, то можна зробити і повну шумоізоляцію вашого автомобіля , безсумнівно, ваша аудіосистема при такому розкладі буде грати на порядок краще та і комфорту додасться також! Варто зазначити, шумка та якісна аудіопідготовка дверей не завжди одне й те саме, випадків існує безліч, наприклад і доводиться посилювати двері, тому прохання не плутати просто шумовіброізоляції, яка просто МАСТХЕВ! і в більш серйозних випадках можливо, і аудіопідготовка. Це трохи різні речі!


Помилка номер 2, вибір компонентів без розуміння, як це буде працювати? Я говорю про випадки, коли людина не розуміє, як працює аудіосистема в цілому, як скомпонувати один компонент з іншим, що таке гучна акустика, що таке SQ, і при цьому людина керуюється якимись своїми вигаданими критеріями вибору. Обирає собі аудіосистему та вже після цього їде до установника. І найчастіше у таких випадках установник його засмучує. Ця людина їде або назад, везе щось у магазині, якщо ще час не пройшов трохи, або починає розпродавати, тому, що б не робити цієї помилки, якщо ви особисто не знаєтеся на підборі компонентів, то знайдіть того, хто вам підкаже, як краще підібрати потрібні саме вам компоненти під ваші цілі та завдання. Пам'ятайте, що Барабани ніколи не заграють як гітара. Якщо ж у вас немає того хто зможе підказати, не біда, це можна зробити у нас в магазині ми ніколи не радимо людям те, що їм не підійде в аудіосистему і завжди підкажемо те, що потрібно конекртно ВАМ. Або ж якщо ви знайдете грамотного установника то він вже вам підбере і розповість що з чим можна скомпонувати, що буде працювати, зрозуміє, що ви все-таки хочете від звуку! І якщо людина фахівець, то він підбере саме те, що вам сподобається. В результаті це допоможе заощадити вам масу часу і, як не дивно, гроші, тому що деякі люди думають, що заощаджу на установнику, але найчастіше виходить навпаки, до нас приїжджають машини на переробку аудіосистеми, а це часто вже коштуює дорожче ніж установка з нуля. Тому, звертаючись до студії автозвуку, Ви за фактом заощаджуєте свої гроші. Незважаючи на те, що платите за встановлення! Звичайно ви все можете зробити самостійно але на вивчення певної інформації може піти багато часу, пишіть в коментарі якщо підєднали свою першу систему самі без косяків, цікаво скільки нас. Який висновок з цього пункту, якщо ви не впевнені у своїх знаннях в авто звуку, то обов'язково звертайтеся до професіоналів ДО того, як вже здійснили покупку, ми обов'язково допоможемо вам вибрати правильні компоненти для вашої аудіосистеми. Якщо ви все ж таки вирішили робити все самі то наступні пункти точно стануть в нагоді!


Пункт 3 у нашому списку неправильний розрахунок бюджету. Не має значення, який у вас бюджет, головне використовувати його з розумом. Часто буває ситуація, коли людина враховує у вартість своєї аудіосистеми тільки компоненти! І це дуже велика помилка – роздивимось на прикладі. У вас проста система, головний пристрій і якісь динаміки підключені від нього, в таких випадках, звичайно, трохи зайвих витрат. Але якщо аудіосистема складніша, тобто є підсилювач, сабвуфер а може і не один, то вам обов'язково потрібно порахувати ще дроти, закласти в бюджет, шумоізоляційні матеріали якщо ви клеїте самі, якщо і встановлюєте не самі, то вам потрібно закласти бюджет на встановлення цієї справи. І навіть здавалось маленькі витрати, які найчастіше просто ви не берете до уваги – дрібні розхідники, ізострічка, термоусадка і навіть доставка ваших аудіокомпонентів у сумі на всій аудіосистемі можуть вилитися в зайвих 1000, а то й 3000 UAH. Почніть свою аудіосистему з планування того, що вам потрібна та одразу закладайте правильний бюджет з урахуванням усіх дрібниць, а не просто аудіокомпонентів. Якщо ви не приділите увагу плануванню бюджету, то найчастіше виникне ситуація, що ви купили собі підсилювач та сабвуфер, а на проводку просто не залишилося грошей і в кінці довгоочікуваної музики нема – ви не задоволені, тож будьте уважні при плануванні бюджету


Номер 4 у нашому списку, нехтування проводкою. Часто бувають випадки, коли ви знову ж таки затарилися вже в децибелі, зробили шумоізоляцію, вже знаюча людина, подивилися огляд, але не приділили уваги дротам для вашої аудіосистеми, а у вас якраз кілька підсилювачів і таке інше. Результат, який підсилювач іде на захист? Просадка напруги, підсилювач відправляється в сервіс музики немає, ви незадоволені, таке знайомство з автозвуком може скласти хибну думку, а ось чому саме це може статися. Ви просто купили набір якийсь дешевий містері з алюмінієвими проводами, і це просто фатальна помилка у вашому випадку. Найімовірніше підсилювачі, на жаль, не працюватимуть так, як повинні якщо їм не забезпечити необхідне живлення. Те саме можна віднести і до самої акустики, вашим динамікам потрібні відповідного калібру та якості акустичні дроти, щоб динамік теж функціонував так, як він повинен Ми ніколи не рекомендуємо використовувати алюмінієві дроти або з алюмінієвим сплавом для вашої аудіосистеми в автомобілі. По можливості завжди обирайте якісну мідну проводку!


Який можна зробити висновок з цього пункту Проводка вашої аудіосистеми це такий же компонент, як і головний пристрій, підсилювач або динаміки! А золоте правило автозвуку говорить - аудіосистема гратиме так, як грає найгірший її компонент. Тому якщо у нас буде крутий підсилювач, крута магнітола, круті динаміки, але жахливої якості проводка, то вся аудіосистема звучатиме, як і цей ваш дешевий кабель. Тому кабель повинен відповідати рівню решти складових вашої аудіосистеми.


Ви думаєте, що ви вже знаєтеся? Приділили увагу бюджету, чи правильно підібрали компоненти? Все встановили, і ви думаєте, ось воно щастя, ось він звук! Але щось не так грає як хотілось, а все чому? Тому що ви не приділили час 5 пункту нашого топу, це налаштування вашої аудіосистеми, тобто все, що ми перерахували, до цього не буде приносити вам задоволення і не дасть якісного звуку, якщо ви грамотно все це не налаштуєте! А далі за попередньою схемою якщо ви не знаєтеся, то або читайте інформацію, навчайтеся, КОНСУЛЬТУЙТЕСЯ і пробуйте налаштування, або зверніться до професіонала, який грамотно все налаштує. Як не дивно, підсумковий результат як гратиме ваша аудіосистема на 50% залежить від її налаштування. Тобто все, що ви доклали всіх зусиль до налаштування, це всього лише 50%, решта 50% це те, як ви її налаштуєте. Такожякщо ви новачок зовсім, але у вас немає можливості грамотно налаштувати систему, то ми намагаємося зараз знімати більше навчальних відео, у нас вже є хороша інформація про те, як підключити та налаштувати підсилювач! Обов'язково подивіться це не займе багато часу – зате дасть вам більше розуміння!


Повернемось до налаштування! Якщо ви все зробите правильно, то як мінімум у вас не повинно нічого згоріти і вийти з ладу і Ви після цього зможете вже спокійно осягати ази налаштування вашої аудіосистеми, пробувати ті чи інші варіанти, але головне безпечно.


Які висновки можна зробити із цього відео? Ми спеціально не стали розставляти місця в топі, тому що всі 5 пунктів дуже важливі для побудови вашої аудіосистеми. Якщо ви хочете отримувати задоволення від прослуховування музики, то обов'язково дотримуйтесь всіх 5 цих пунктів, якщо ви новачок в авто звуку! Сподіваюсь, наше відео для вас було корисним, тому користуйтеся на здоров'я

27.09.2023

Новинки

prev-angle-swiper
next-angle-swiper