This website requires JavaScript.
Інтернет-магазин Децибел
Безкоштовно зі всіх номерів по Україні
Logo desktop

Огляд на DLS Performance - М6.2i, MB 6.2, MC6.2

Огляд на DLS Performance - М6.2i, MB 6.2, MC6.2



Всім привіт друзі з вами знову decibel.com.ua

І сьогодні ми підготували огляд на бюджетні новинки в нашому магазині, а саме 3 комплекти компонентної акустики від шведського бренду DLS.

Якщо ви не знайомі з цим брендом то трошки вам розповімо - DLS – це шведська приватна аудіокомпанія з високими стандартами, її було засновано в 1979 році навколо винаходу «сучасного» поліцейського радіоприймача, який міг сканувати всі частоти. Але засновники компанії тяготіли до відтворювання звуку і незабаром почали виробляти вже автомобільні динаміки. Потім сабвуфери, підсилювачі та понеслось, ну ви знаєте як це буває в нас автозвукерів…. Але одне можна сказати точно, з самого початку ці хлопці ставили якість звуку вище за всього.

Стара гвардія автозвуку точно пам’ятає цей бренд, а от новачкам його бачити не довелось адже останні роки продукти цього бренду не були представлені в Україні, але все старе та добре повертається, як український Крим, і тепер динаміки DLS ви можете з легкістю знайти в нашому магазині.

Сьогодні ми розглянемо 3 бюджетні комплекти із серії Performance, одразу скажу шо це не самі доступні динаміки бренду, огляд на ще більш бюджетні варіанти із серії Perfomance Advantage буде трохи пізніше, а от сьогодні мова піде про такі комплекти як М6.2, MB 6.2 та MC6.2 всі вони належать до серії Perfomance

 

Що саме на вас чекає ? Поговоримо про упаковку, конструкцію характеристики та звичайно ціни, також окрему увагу ми приділили замірам характеристик цих динаміків тому розглянемо також параметри Тіля-Смола та графіки АЧХ, обов’язково з графіками щоб ви змогли переконатися в правдивості наших слів!

 

Почнемо з динаміків М6.2 і одразу до солодкого, а саме ціни вона складає 3 890 ГРН, упаковка виглядає солідно та надійно, тут все максимально просто та зрозуміло - одним словом по Шведськи, кожен динамік та і усі компоненти мають окремі коробочки з маркуванням тому ви точно нічого не переплутаєте до комплекту входять захисні решітки, чашки твітера, кабель до динаміків та монтажні аксесуари

Почнемо з мідбасу в цьому комплекті, його номінальна потужність складає 60 Вт, а опір 4 Ом динамік має класичну конструкцію а саме штамповану металеву корзину, феритовий магніт, лопатки для під’єднання клем, дифузор із пресованої целюлози та підвіс із вспінної гуми, розмір звукової котушки 25 мм, монтажна глибина складає 65 мм що доволі стандартно і не повинно викликати складнощів при монтажі

Твіттер компактний, в пластиковому корпусі має шовковий купол та неодимовий магніт, також вже з твіттера можна помітити фірмові риси бренду а саме гриль, такий малюнок захисту ДЛС використовують майже на всіх своїх динаміках

Що ж стосується параметрів то Резонансна частота складає 63 гц. Це каже нам про те що цей динамік доволі впевнено себе відчуває в низькочастотному діапазоні. Повна добротність 0,63 – це доволі близкько до батервортовської, чисто дверний мідбас! Маса подвіжки 14,2 г. Чутливість 87.5 дБ по системі 1 в / 1м, не плутати з системою 2,83 вольта, деякі виробники хитрують та не вказують по якій системі виміру ця характеристика, але якщо брати систему 2,83в то це +3 дб в порівнянні з системою 1 в / 1м. Тому будьте уважні. Стосовно М6.2i заявка 89дБ, враховуючи те що динамік абсолютно новий та нерозім’ятий - близько до заявки. Можуть грати доволі гучно і від ГУ, але і з підсилювачем не будуть пасти задніх уж точно!

З параметрами розібрались, можна перейти і до АЧХ і тут почнемо з мідбасу, в кросовері він грає напряму тому міряти АЧХ окремо нема сенсу. Кросовер фільтрує тут тільки твітер, а також має атеньюацію. З’єднуємо дріт та маємо понижений рівень твітеру.

В цілому грає динамік доволі рівно починаючи з 63 гц та аж до 6 кГц (пам’ятаємо про резонансну?). Якщо під кутами 30 та 60 градусів то з 4кГц починається спад, приблизно на таку характеристику можно розраховувати при встановленні в авто, але в нижній частині буде відчутний під’йом відносно цієї АЧХ, тому фільтр HPF в районі 60-80 Гц другим порядком (12 дБ/окт) – те що треба для них. Звісно якщо ви не з тих хто любить знущатись з динаміків без HPF, хоча і таке дана модель буде пробачати доволі довго, по басу тут проблем нема!


Кроссовер доволі високо підрізає твітер, але доволі високограючий мідбас дозволяє це зробити практично безкарно. Без кроссовера твітер може грати значно нижче, причому доволі рівно аж до 1.6 кГц. Але шведи вирішили залишити твітеру тільки його пряме призначення, верхні частоти в прямому сенсі цього слова.

Комплект в зборі грає збалансовано та прозоро. Бас напористий та доволі швидкий, все ж таки відчувається почерк старого доброго ДЛС. При інсталяції варто все ж таки відвернути твітер на 30 градусів від слухача, таким чином, враховуючи расположення мідбасу в дверцятах ми отримаємо на наш суб’єктивний погляд найкращу узгодженість твітеру з мідбасом та нівелюємо ТРОХИ неприємний провал на 8кГц.

 

Йдемо далі, і тут у нас комплект динаміків MB6.2 його ціна складає 4 690 ГРН , перші відмінності можна побачити вже по коробці вона тут трошки більша, але всередині все так само просто і зрозуміло – всі компоненти мають окреме пакування із маркуванням, тут ви також знайдете все необхідне, а саме захисні решітки, чашки твітера, кабель до динаміків та монтажні аксесуари.

В порівнянні з попереднім комплектом маємо вже інший мідбас, як ви вже могли помітити дифузор тут із склотканини що виглядає доволі круто та неочікувано в бюджетному сегменті, якщо порівнювати з іншими динаміками то в цю ціну частіше всього зустрічаються дифузори із поліпроілену або целюлози. Що ж стосується іншого в конструкції немає значних відмінностей така ж штампована металева корзина та феритовий магніт і лопатки для під’єднання, монтажна глибина динаміка складає 64 міліметра.

По характеристикам маємо більшу на 20 Вт від попереднього комплекту потужність що складає 80 Вт, опір 4 Ом та заявлений частотний діапазон 65 ~ 22000 Гц

Твіттер в комплекті такий самий як і в попередньої моделі, компактний у пластиковому корпусі він має розмір 25 мм, шовковий купол та неодимовий магніт

 

А от що стосується кросовера, тут він вже має кардинально інший вигляд, обережний середнього розміру із кришкою з прозорого пластику, сюди під’єднуються і мідбас і твіттера.

А тепер давайте ширше розглянемо параметри данної акустики і почнемо з мідбасу. Резонансна трошки вища за молодшу модель 69 Гц, але мотор потужніший, перевантажувальна здатність вища, можна дати собі волю влити більше потужності. Плюс склотканинний дифузор – в сумі маємо більш потужний ПАНЧ, але не такий низький. Подвіжка, не дивлячись на інший матеріал дифузору має таку ж саму вагу як і в моделі з целюлозною 14.2 грами, це як раз пояснення більш потужного панчу. Жорсткість вища але вага лишилась незмінною. Добротність 0.69, те що лікар прописав для дверної інсталяції! Чутливість практично так ж сама що в моделі нижче 87,66 дБ, різниця на рівні погрішності. Так само в інструкції заявка 89 дБ. Але є цікавий факт - на офіційному сайті виробника заявлено 87дБ. Невже вони самі переміряли? В такому випадку виходить, що навіть більше ніж заявка. В будь-якому разі, вердикт той самий, можна від головного пристрою, а можна від підсилювача і у випадку з цією моделлю можна їй вже «влити» значно більше потужності.

Що стосуюється АЧХ Мідбас впевнено починає радувати нас шикарною потужною бас-бочкою вже з 63 Гц , в цьому ж діапазоні і є невеликий підйом. При правильній інсталяції та підготовці дверок поціновувачі «удару в груди» будуть в захваті, далі все доволі рівненько практично до 8 кГц, твітер тут такий самий як і в комплекті молодшою моделі, кросовер хоч і інший але частина яка фільтрує твітер судячи зі всього така сама – високий зріз як в молодшої моделі. АЛЕ! Провал на 8 кГц тут не такий відчутний, та при невеликому довороті мідбасу та відвороті твітера на 30 градусів він взагалі зникає. Твітер в свою чергу впевнено діграває до 20 кГц.

 

Ну от Ми і дісталися останньої моделі сьогоднішнього огляду а саме MC6.2. ціна комплекту складає 5 590 грн. По пакуванню та наповненню коробки відмінностей немає, все так само просто і зрозуміло, комплектація також не зазнала змін тут на вас чекають захисні решітки, чашки твітера, кабель динаміків та монтажні аксесуари

 

Що ж стосується самої акустики МС6.2 це ще більш покращена версія попередніх MB6.2, мідбас має дифузор із склотканини підвіс із гуми, штамповану металеву корзину та феритовий магніт, він має номінальну потужність у 80 Вт та опір у 4 Ом але про нього ми ще поговоримо.

А от що має кардинальну відмінність так це твіттер, в даній акустиці використовується твіттер RC 25, хоча і ззовні він дуже нагадує попередній, розміри його не змінились 25 міліметровий купольний шовковий твіттер з неодимовим магнітом

Також відмінністю у MC 6.2 буде його кросовер, він має не тільки інший вигляд а й інші зрізи для акустики

Ви спитаєте а що є стосовно параметрів ? Резонансна частота мідбасу 76 Гц, але як показала АЧХ це не заважає йому спокійно грати практично до 60 Гц. Повна добротність 0,95 як раз дає відповідь на невеличкий підйом в районі резонансу, тому рекомендація така, для тих любить «м’ясце на басах» можна сміло різати 60 Гц другим порядком, для тих хто хоче більш рівний бас - 80 Гц, а далі вже стикуйте з сабвуфером.

 Взагалі ми думаємо що така задумка виробника і була, все ж таки це не сама дешева модель, тому тут вже наявність саба в системі доволі вірогідна, АЛЕ якщо в вас нема сабіка, то ця модель вас явно не розчарує басовою складовою, тому сміливо можна сказати – універсальний варіант! Чутливість 86,6 дБ, тут вже бажано мати підсилювач, але все ще достатньо для того щоб грати від «голови», якщо ви не поціновувач SPL. Можна сказати з повною впевненістю, це не «ящичний» динамік, в дверках буде відчувати себе впевнено, або навіть в чомусь більшому за середньостатистичну дверку авто, наприклад дверки «купе» або «мікроавтобуса».

Що стосується АЧХ то мідбасовий динамік без кроссоверу має невеликий викид на 5 кГц Але шведи про це подбали та з задіянням кросоверу цього викиду і слід простив – все рівненько. По басовій частині питань нема.

Варто звернути увагу на твітер, в цієї моделі він вже йде серії Reference (RC25). І тут виробник вже відвів йому значно більший діапазон, разом з кросовером він починає свою діяльність з 5 кГц та до 20кГц з невеликим підйомом при орієнтації по осі, та має більш рівну АЧХ при куті 30 градусів. Комплект в зборі - тут практично рівна характеристика від 600 Гц до 20 кГц. Маємо невеликий дуже плавний підйом з 600 Гц та вниз до 60 Гц. В цілому практично як «по книжці» , що доволі дивно для такого відносно бюджетного комплекту. Стосовно інсталяції та орієнтації направлення – мідбас тут дає більшу свободу, можно пробувати різні варіанти, а твітер все ж таки краще орієнтувати на слухача, під кутом 30 градусів вже будемо мати спад на 18-20 кГц. Вирішили ми перевірити комплект і на більшій гучності – як бачите додавання потужності ніяк ніякого негативу не вносить, що каже про відмінну перевантажувальну здібність та здатність подарувати години насолоди звуком для любителів зробити гучніше.

Що ж можна сказати в підсумок, Всі три комплекти мають схожість, але їх можно назвати еволюцією від М6.2і до практично вже серії Референс (МС6.2).

-        Акустика різножанрова, може приємно відтворити джаз або класику, при чому не втомлюючи слухача за рахунок збалансованості. Але і 100% порадує любителів послухати РОК , причому гучніше та з потужним панчем. Також має свій фірмовий почерк - поціновувачам цього бренду зайде як і в старі добрі часи.

Динаміки універсальні в плані джерела, можуть грати як від ГП так і від підсилювача розкриють себе ще краще, особливо МС6.2

-        Всі три моделі відмінно себе почувають в «дверної інсталяції».

-        Бренд живе, шведи не тільки допомагають нам у важкі часи але й можуть робити цікаву та якісну акустику

01.06.2023

Новинки

prev-angle-swiper
next-angle-swiper