This website requires JavaScript.
Інтернет-магазин Децибел
Безкоштовно зі всіх номерів по Україні
Logo desktop

Гучна акустика GAS MAD. Середньочастотні GAS PM2-64/84 та рупорні ВЧ GAS MAD PT2/3

Гучна акустика GAS MAD. Середньочастотні GAS PM2-64/84 та рупорні ВЧ GAS MAD PT2/3


Вітаємо на каналі, любителі автозвуку! Представимо ситуацію, стандартний день – дорога на роботу під улюблену музику в автомобілі, магнітола грає – ви кайфуєте і хочете зробити трохи гучніше, рука тягнеться щоб зробити звук на максимум, але крутилка вже в крайньому положенні і гучності не вистачає. Що ж робити в такій ситуції?

Насмілюсь припустити це перші симптоми славнозвісної хвороби гучним автозвуком. Після цього ваше життя стане інакшим, а думки про покупку нових динаміків стане все складніше і складніше прогнати з голови, але і не треба цього робити!


Сьогодні розповімо про гучні динаміки, та як можна зробити звук в авто гучніше! Вже за традицією проведемо розпаковку, подивимось на конструкцію та зробимо ваші улюблені заміри із графіками, щоб мати розуміння картини в цілому!

Бренд GAS народився та у 1997 році, але їх відданість автомобільній аудіосистемі, упродовж багатьох років лише зміцнилася! Компанія родом зі Швеції, продовжує розширювати межі, і підтвердженням цьому є серія MAD, яка дає зрозуміти кожному, що ви є справжнім фанатом якісних, надійних та гучних систем.

Ми ж в свою чергу почали з більш потужних варіантів із індексом PM2 та 3, тож сьогодні роздивимось гучні середини у популярних розмірах 16 та 20 см, а також шикарне доповнення у вигляді рупорних твіттерів!


GAS MAD PM2-64

Відкривають наш сьогоднішній хіт парад – гучні 16 сантиметрові середньочастотні динаміки GAS MAD PM2-64.

Ціна складає 2390 ГРН або 64 бакси!

Мають лаконічне пакування у вигляді якісної картонної коробки, на звороті вказані розміри та комплектація, а на бічній грані можна знайти коротенькі характеристики – все доволі просто та зрозуміло.

Всередині коробки на вас очікують – динаміки, інструкція та металеві скоби з гвинтами! В такому випадку одразу розумієш що весь акцент вкладений саме в акустику! Стосовно пакування можна не переживати адже всередині по периметру все захищено мяким спіненим матеріалом.

Динамік виглядає стримано – дифузор чорного кольору з невеликими помаранчевими акцентами. Складається із пресованого під великим тиском паперу, підтримує це діло хвильовий підвіс із тканини. Зі звороту можна побачити добрячих розмірів феритовий магніт та штамповану металеву корзину! Також збоку розташувались дві позолочені клеми мама-тато за якими можна побачити вшиті в центруючу шайбу підводящі дроти! Також важливим параметром є посадочна глибина і тут ця цифра досягає 74 мм тож у більшості випадків перехідні кільця точно знадобляться!

Звісно одним із найважливіших критеріїв гучної акустики є саме технічні характеристики і згідно заявки маємо 100 Вт номінальної потужності які грають в діапазоні 100-12000 Гц, але це діло ми ще перевірмо. Чутливість 94 дБ та опір в 4 ом, звукова котушка має розмір 38 мм.


Тепер давайте перейдемо до заміряних нами параметрів та графіків. В око одразу кидається невелика височина від 4 до 9 кГц, на практиці це проявляється доволі яскравим звучанням на середині та і по факту забирається у високі частоти, поціновувачам мати фронтуху без твітерів привіт. Нам все ж таки більше подобається з твітерами про них пізніше. Під кутом вже маємо доволі рівну характеристику від 200 Гц до 8 кГц. В цілому дуже добре, динаміки не "криві" з налаштуваннями під певну систему не буде проблем. Що по басу? Тут класична історія для ТАК ЗВАНИХ естрадних динаміків цього калібру, від 200Гц вниз вже маємо спад. Фільтр HPF ставимо в діапазоні 125-200Гц другим порядком якщо відриваємось на повну, якщо трохи тихіше то можна і нижче 125гц, але вже на ваш страх і ризик.


GAS MAD PM2-84

Продовжується лінійка 20 сантиметровою моделлю GAS MAD PM2-84

Ціна за акустику складає – 2990 ГРН або ж 80 вічнозелених

У пакуванні відмінностей не знайдено, все ідентично з меншою моделлю! В конструкції відмінностей також не знайшли, звісно окрім більшого розміру!

Все так само – штампована корзина, феритовий магніт, вшиті підводящі, паперовий дифузор та підвіс із тканини!

По характеристикам маємо більшу на 25 Вт номінальну потужність, яка тепер досягає 125 Вт. Заявлений діапазон від 70 до 10 000 Гц, опір без змін – 4 Ом


По замірам можна побачити дуже схожу картину, в нас все ще присутня височина в районі 4-9 кгц, отже і тут без яскравих вражень ви не залишитесь! В загальному присутні невеликі огріхи, але під кутом маємо доволі рівну характеристику починаючи із 160-180 гц і аж до 8 кгц після чого можна побачити суттєвий спад, але заявлені 10 кгц ми зафіксували – тут немає питань. Завдяки калібру можна побачити відмінність в районі низьких частот, так присутній огріх в районі 160 гц, але до заявлених 70 динамік дістається, що в теорії дозволить порізати динаміки трохи нижче, але не загравайтесь – найкращим вибором буде зупинитись на позначці в районі 125 Гц для власного спокою та довгого життя динаміка

 

GAS MAD PT2-254

Але як би високо не забирались ваші середини без твіттера нам не обійтись. Дуже зручним кроком стало те що на сердньочастоних динаміках лінійка не завершується і виробник пропонує декілька моделей ВЧ. Це значно полегшує вибір, та і на нашу скромну думку системи на монобренді мають власний шарм!

Gas пропонують доповнити ваші серединки 2 вараціями гучних твіттерів. Обидві рупорні але тут давайте по порядку!

GAS MAD PT2-254 моделька коштує 1290 грн або ж 35 баксів.

Має компактну упаковку із картонку, всередині якої знаходяться твіттери, гвинти та інструкція!

Зовнішній розмір складає 95 мм, що одразу наштовхує на думки про виготовлення куточків або стоєк в авто для правильного їх розміщення, адже навряд з таким калібром у вас вийде встановити їх у штатне місце, тож врахуйте це при виборі!

Приємно здивував дизайн, око завжди із задоволенням чіпляється на ребра всередині – виглядає прикольно.

Твіттер має потужний металевий корпус стриманого чорного кольору, феритовий магніт та впаяні підводящі дроти, на одному з яких знаходиться конденсатор на 3.3 мікрофарад, це вбереже твіттер від необачності при підєднанні і не дозволить спалити його випадково, адже він отримає саме потрібні частоти – зручна штука якщо у вашому арсеналі немає широких налаштувань на головному пристрої

Всередині ж знаходиться мембрана із алюмінію.

По заявленим характеристикам маємо – 50 Вт номінальної потужності, діапазон відтворюваних частот від 2 до 20 тисяч герц та опір у 4 Ом


По замірам одразу звернемо вашу увагу на різницю з фільтром-конденсатором та без, фільтр починає діяти з 6кГц та як раз трошки згладжує АЧХ в місці де вона пікового рівня ось тут, така форма рівніше та дасть не такий різкий звук як може бути при більш низьких значеннях фільтра. Що стосується самого діапазону відтворення, то від 5 кГц вони дограють практично до 20 кГц, але з суттєвим спадом, це властиве більшості "рупорів" , це не шовковий твітер, тут в пріоритеті гучність. Якщо ви хочете витиснути з них максимум комфорту при суттєвій гучності то ми все ж таки, радили би використовувати фільтр аж з 8кГц , це нівелює неприємний пік і такому разі вони відмінно зістикуються з PM2 котрі в легку дістають до 8 кГц. В будь якому разі системи та авто різні - пробуйте та експериментуйте!

 

Другим варіантом буде GAS MAD PT3-254


Ціна складає 3590 грн або ж 95 доларів

По пакуванню немає питань – лаконічна картонна коробка із захистом компонентів всередині, 2 твіттери та кросовери на окремих дротах. 

Одразу хочеться відзначити твіттер відрізняється від попередників кардинально. Починається все із металевого корпусу який є доволі компактним та має можливість трохи розбиратись шляхом демонтажу прижимних кілець, розміри тут дійсно дуже скромні зовнішній діаметр складає 57 мм, а монтажна глибина 48 мм, насмілимось припустити в багатьох випадках може вдатись встановити іх навіть в штатні місця, але звісно ж кращим вибором буде направлене встановлення.


Окремо хочемо відзначити дизайн - ці високочастотні динаміки не лише покращать ваше звучання, але й додадуть нотки стилю завдяки яскраво помаранчевій серцевині – хочеш не хочеш але око кожен раз чіпляється за такий потужний акцент. Обабіч корпусу маємо позолочені прижимні клеми, всередині ж цієї дизайнерської сміливості розташувались неодимовий магніт та мембрана із алюмінію

По зявленим характеристикам маємо – 60 Вт номінальної потужності, 105 дБ чутливості та звукову котушку у розмірі 25.5 мм. Опір 4 Ом


По замірам маємо наступну ситуацію діапазон відтворення від 5 кГц, далі фіксується плавний спад, ці малюки також дістаються практично до 20 кГц із суттєвим спадом. Кроссовер із комплекту явно відрізає все нижче 6 кгц, якщо знову таки звертатись до доволі високо граючих серединок все стикуються без жодних проблем, але ситуація з піком на 8 кгц залишається незмінною тож і в даному випадку для більш рівної характеристики можна застосувати фільтр від 8000. В такому разі можна точно дозволяти собі зробити по гучніше і не переживати за надмірне навантаження на ВЧ.


Що скажете як вам наші сьогоднішні піддослідні? На нашу скромну думку вони точно варті вашої уваги. Всі компоненти залишають за собою приємні враження, вони якісні та чудово справляються із своєю задачею – бути гучними та радувати вас тут і зараз.

Маємо чесні параметри та характеристики в чому особисто пересвідчилися, виробник пропонує декілька варіацій розмірів щоб кожен залишився задоволеним, а у випадку із старшою моделлю твіттерів можна отримати не тільки гучний звук але і приємне доповнення у вигляді сміливого та яскравого дизайну вашої акустичної системи

Але сьогодні ми почали із старшої серії, якщо хочете огляд на динаміки за ще меншою ціною, але які дозволять додавати гучності - пишіть про це в коментарі, ми обовязково покажемо!

10.02.2024

Новинки

prev-angle-swiper
next-angle-swiper